Bu yazıda, kulak çınlaması neden olur, özellikleri, nedenleri ve tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Kulak Çınlamasının Sebebi Nedir?

Kulak çınlaması dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini etkiler. Kulak çınlaması tedavisi için reçetesiz ilaç olmamasına rağmen, semptomları hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Kulak çınlaması tam olarak nedir?

Aslında, araştırmacılar kulak çınlamasının ne olduğundan tam olarak emin değiller. Bununla birlikte, işitme kaybı ile yüksek bir korelasyona sahip olduğunu biliyorsunuz. Kulak çınlaması temel olarak kulaklarda çınlama, vızıltı veya tıslama olarak tanımlanır. Etkilenenlerin %10 ila %20, kronik kulak çınlaması üç aydan fazla sürer. En sık görülen vakalar 40 yaşın üzerindeki hastalarda görülür. Bununla birlikte, her yaştan insan kulağa rahatsız edici ve sürekli çınlamaya karşı hassastır.

Kulak çınlaması belirtileri ve kulaklarınızdaki o ses nedir?

Semptomlar hastadan hastaya değişebilir. Hafif vakalarda, zil sesi, sessiz bir ortamda daha belirgin olan küçük bir rahatsızlık gibi hissedebilir. Bununla birlikte, kulak çınlaması semptomları bazen günlük aktivitelere müdahale edecek kadar yüksek olabilir.

Kulak çınlaması tedavisi: kulaklardaki çınlamayı azaltmak için ne yapabilirsiniz?

İşitme kaybınız kulak çınlaması ile ilişkiliyse, bunu tedavi etmenin en iyi yolu işitme cihazı takmaktır. Vızıldayan kulakları olan ve işitme cihazı takanların yaklaşık yüzde 60’ı daha az kulak çınlaması yaşıyor. Modern işitme cihazlarının çoğu kulak çınlaması maskelerine sahiptir. Bir işitme uzmanı, cihazları rahatsız edici kulak sesleri olmadan net bir şekilde duyabilmeniz için cihazları rahat bir seviyeye programlamak üzere bu işlevi etkinleştirebilir.

Kulak çınlamasının stres ile ilişkisi

Stres, kulak çınlamasını tetikleyebilecek ana nedenlerden biridir. Stresli olduğunuzda, zil sesini gerçekte olduğundan daha yüksek sesle duyma eğilimindesiniz. Bu nedenle, aktif gevşeme zaten kulaklarınızdaki sinir bozucu zil sesini azaltmaya yardımcı olabilir. Stresi hızlı ve etkili bir şekilde azaltmanıza yardımcı olacak aktiviteler yapmaya çalışın. Örneğin, yürüyüşe çıkın, meditasyon yapın veya nefes egzersizleri yapmayı deneyin.

Kulak çınlaması işitme kaybına yol açar mı?

İstatistiksel olarak, kulak çınlaması olan kişilerin %50’sinden fazlasında da işitme kaybı vardır. İşitme cihazları ile tedavi yaşam kalitesini artırabilir. İşitme cihazları işitme kaybını telafi eder ve sesleri daha iyi algılamanıza yardımcı olur.
İşitme kaybınız ve kulak çınlamanız varsa, işitme cihazında teknik bir destek olan entegre kulak çınlaması gürültülü işitme cihazları yardımcı olabilir.

Kulak çınlaması neden olur, kulak çınlamasını ne tetikleyebilir?

İşitme uzmanları, kulak çınlamasının koklea’nın dış saç hücrelerine (iç kulağın salyangoz kabuğuna benzeyen kısmı) verdiği zarardan kaynaklandığını kabul ediyor. Soru şu: Bu saç hücrelerinin nasıl hasar gördüğü. Sebepleri değişebilir, en önemli ikisi travma ve uzun süreli azalmadır.

Kulak çınlaması travması nedir

Travma, yaralanma veya sürekli yüksek gürültüye maruz kalma gibi tek bir dış olay olabilir. Yaygın nedenler silah sesleri ve patlamalardır Gürültülü makinelerde çalışan insanlar kulaklarda çınlama riski daha yüksektir.

Kulak çınlaması tedavisi

Dünyanın En Büyük İlaç Firmaları

Sebeplere bağlı olarak, kulak çınlaması tedavisi ve tedavisi akustik stimülasyon, davranış terapisi yaklaşımları, ilaç tedavileri, manyetik ve elektriksel beyin stimülasyonu veya fizyoterapi dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yapılabilir.

Akut vakalarda tedavi genellikle E vitamini preparatları, magnezyum, glukokortikoidler gibi B. kortizon, prokain ve kan dolaşımını teşvik edici ajanlar gibi intravenöz olarak verilen lokal anestezikler (z. B. Pentoksifilin). Kulak çınlamasının nedenine bağlı olarak, tedavi ve terapi, tablet formunda veya infüzyon olarak (intravenöz olarak) ilaçla yapılabilir.

Müzik ile kulak çınlaması tedavisi

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre; Müzik terapisinin kulak çınlamasını basitçe mırıldanarak azalttığı görüldü. Bu terapinin temeli, kulak çınlamasının, etkilenenlerin artık duymadığı belirli frekansların eksikliğinden kaynaklandığı varsayımıdır.