Keşfedilen 8 böcek türünün üçüne verilen isim herkesi şaşırttı! Amerikan dizisi Game Of Thrones’a 3 yeni transfer, Game Of Thrones böcekleri - Game Of Insects. Game Of Thrones’a 3 Yeni Transfer

Gezegenimizin bilinmezleri, gezegenimizin misafirleri, gezegenimizin üzerinde yaşayan ve keşfedilmeyi bekleyen değerleri için bilim insanlarınca sayısız araştırma ve keşif çalışmaları yapılmaktadır. Gezegenimizde yeni böcek ve bitki türleri ile ilgili araştırma ve keşifler bilim insanlarının büyük özveri ve gayretleri ile devam etmektedir.

Yeni böcek ve bitki türlerinin keşfedildiğine ilişkin haberler basında çok sık yer bulmaktadır. Ancak bilim insanlarınca yapılan ve yazımıza da konu olan bu son 8 yeni böcek türünün keşifleri diğerlerinden oldukça fazla şekilde haber konusu olarak kendine yer buldu.

Keşfedilen bu 8 böcek türünün basında bu kadar yer bulmasının nedenine gelirsek; basının bu kadar haber yapmasının nedeni sekiz böcek türünün üçüne verilen isimleridir.

Yaygın olarak tercih edilen, Bilim insanlarınca yapılan keşiflerin isimlerini kendilerinin vermesidir. Kimi bilim insanlarınca teknik metotlar ve gelenekler ile isimlendirme yapılırken, kimi bilim insanları ise kendi isimlerini vermeyi tercih etmektedirler.

George R. R. Martin’in harika kitapları ile başlayan ve dizisiyle zirveye çıkan adeta efsane haline gelerek milyonlarca takipçisi tarafından ilgiyle izlenen, her bir bölümü için farklı farklı senaryolar üretilen, kahramanları kimince çok sevilen kimilerince nefret edilen, dizi karakterlerinin ve dizinin geleceği çok merak edilen ve 2019 Nisan ayında yayınlanmaya başlayacak olan yeni sezonun serinin son sezonu olacağı haberi ile hayranlarını çok üzen Game of Thrones dizisinin bazı karakterlerinin isimlerini, bilim insanlarınca yeni keşfedilen sekiz böcek türünden üçü ile paylaştılar.

Amerika Birleşik Devletleri Nebraska Üniversitesi’nin bilim insanlarından Ratcliffe, keşfettiği sekiz yeni böcek türünden üçüne dünyanın en çok izlenen ve en ünlü dizisi olan Game of Thrones dizisindeki Daenerys Targaryen (Ejderhaların Annesi) karakterinin ejderhalarının isimleri olan Drogoni, Rhaegal ve Viserion isimlerini koydu.

Kendisine yeni keşfettiği böcek türleri için neden bu üç ismi tercih ettiği sorulduğunda Ratcliffe, “…bu tür isimleri tercih ettiğinizde hem ünleniyor, hem de keşiflerinize halkın dikkatini çekmiş oluyorsunuz” cevabını vermektedir.
Keşiflerinin ve isminin basında çok fazla yer bulmasıyla Ratcliffe’nin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmaktadır.