Yeni stadların yapılmasıyla birlikte Türkiye’nin en büyük stadlarının listesi de sık sık değişmeye başladı. Peki, Türkiye’nin en büyük stadı hangisi?  Türkiye’nin En Büyük Stadları

Çok emek versek, çok istesek de yıllardır bir türlü alamadığımız Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası Organizasyonları hayal kırıklıkları olmasına rağmen, ülkemizde futbol aşkı günden güne artmakta, birbirinden muazzam, modern ve farklı tasarımlarda stadlar inşa edilmeye devam etmektedir.

Devletimizin de ekstra destek ve projeleri sayesinde şehirlerimize yeni stadlar kazandırılmakta ya da mevcut stadlar daha modern hallerine yerini bırakmaktadır.
Toprak zeminli, balçıklı, patates tarlası diye alay edilen stadlarımızdan, bugün dünyada farklı anket ya da platformlarda ödül sahibi olan stadlara kavuşmamız kolay olmadı tabi ki.
Papazın Çayırı, Ali Sami Yen Stadı, İnönü Stadı, 19 Mayıs Stadı gibi efsanelerle dolu stadlar yerlerini daha modern daha kompleks stadlara bırakarak, hatıralarımızda acı tatlı anılarla yerini aldı.
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon Spor, Kocaeli Spor, Altay Spor, Manisa Spor… ve daha niceleri stadyumlarızın birbirinden değerli ev sahipleri.
Hagi, Alex, Sergen Yalçın, Hami Mandıralı, Taffarel, Roberto Carlos, Hooijdonk… stadyumlarımızı ışıl ışıl parlatan, futbolumuza değer katan yıldızlardan sadece birkaçı.
Son olarak, stadlarımızda tıpkı eski maç görüntülerinde gördüklerimiz gibi iki takım taraftarının birlikte, dostluk, kardeşlik içerisinde kol kola izlediği maçlara benzer sahnelerde keyifli maçlar izlemek dileğiyle Türkiye’nin en büyük stadlarından bir kaçını sizinle paylaşalım.

  • 1- Atatürk Olimpiyat Stadı (İstanbul) – 76092 seyirci kapasiteli
  • 2- A.S.Y Türk Telekom Stadı (İstanbul) – 52223 seyirci kapasiteli
  • 3- İzmir Atatürk Stadı (İzmir) – 51295 seyirci kapasiteli
  • 4- Ülker Şükrü Saraçoğlu Spor Komp. (İstanbul) – 47834 seyirci kapasiteli
  • 5- Bursa Büyükşehir Stadı (Bursa) – 43361 seyirci kapasiteli
  • 6- Konya Büyükşehir Stadı (Konya) – 42000 seyirci kapasiteli
  • 7- Vodafone Park (İstanbul) – 41188 seyirci kapasiteli
  • 8- Şenol Güneş Spor Komp. – 40775 seyirci kapasiteli