Arduino Nedir?

Zamanın değiştiğinin ve teknolojinin gelebileceği son noktanın artık öngörülemez hale geldiğinin hepimiz farkındayız değil mi.

Yapay zeka, robotlar, gezegenlere yolculuk, insansız araçlar… ve daha niceleri… geçmişte sadece bilim kurgu filmlerinde görüp duyduğumuz kavram ve sahneler gün geldi hayatımızın merkezine yerleştiler.

Son yıllarda çok sık konuşmaya başladığımız, okullarımızın müfredatına almayı planladığımız kodlama, robotik teknoloji, arduino hakkında bazı kısa bilgileri yazımızın devamında bulabileceksiniz.

Geleceğin dünyasının robotların ve yapay zekanın hakimiyetinde olacağı çok net ortada iken, bu durumun farkında olmayıp, görmezden gelemeyiz. Mutlaka çağa uygun olarak eğitim müfredatlarını güncellemeli, öğrencilerimizin basit uygulamalarla da olsa kodlama ile tanıştırılması gerekmektedir.

Arduino, robotik kodlamaya giden yolda elektronik ve bilgisayar ile ilgili olan herkesin çok rahat bir şekilde kullanabilmesi için tasarlanmış açık kaynaklı geliştirilmesi mümkün olan mikrokontrolcü bir sistemdir.

Arduino ile birbirinden farklı sensörleri kullanarak gelen sinyalleri yorumlayabilir, ışık kaynaklarını kontrol edebilir, motorları çalıştırabilir… elektronik bir çok uygulamayı ardunio aracılığıyla gerçekleştirebiliriz.

Arduino bir G/Ç kartı ve Processing/Wiring dilinin uygulamasını içeren geliştirme ortamından oluşan bir fiziksel programlama platformudur.

Arduino’nun temel bileşenleri: Arduino geliştirme ortamı (IDE), Arduino bootloader (Optiboot), Arduino kütüphaneleri, AVRDude (Arduino üzerindeki mikrodenetleyici programlayan yazılım) ve derleyiciden (AVR-GCC) oluşur.

Arduino’nun bu kadar bilinmesi ve tercih edilmesinin ana sebebi mikrodenetleyici alanında çok fazla bilgi sahibi olunmasını gerektirmeden merak eden herkesin programlama yapmasına fırsat veren arduino kütüphanesidir.

Arduino kütüphaneleri ile çok kolay bir şekilde kodlama programlama yapılabilmektedir. Sensörlerden gelen analog veya digital verileri kullanarak robot veya sistemler tasarlanabilir ve tasarlanılan bu platformlardan ses, ışık, hareket vb. dönütler alınabilmektedir.

Arduino’nun birbirinden farklı ihtiyaçlara çözüm üretebilmek ve projelerinizi gerçekleştirebilmek için tasarlanmış çeşitli kartları ve modulleri bulunmaktadır.

Arduino Nasıl Kullanılır?

Ardunio’yu bu kadar cazip hale getiren özelliklerine rağmen, tasarlanmak istenen projelerin oluşturulması için elektronik gereçler, yazılımsal bilgiler ve hazır arduino kütüphaneleri gerekmektedir. Arduino ile projeleri tasarlamaya ve çalışmaya başlamadan önce Arduino hakkında temel bilgileri edinmeniz şüphesiz çok faydalı olacaktır.

Arduino ile yapacaklarınız, gerçekleştirebileceğiniz projeleriniz sizin tasarım ve uygulama becerilerinize, yaratılığınıza ve çalışmanıza bağlı olarak değişebilecektir. Farklı platformlarda bulabileceğiniz uygulama örneklerini inceleyerek, temel uygulamalardan başlayarak zamanla kendi projelerinizi planlayıp uygulamaya başlayabileceksiniz.

Arduino projelerinizde destek almak istiyorsanız, ödevinizi yaptırabileceğiniz güvenilir kişilere ulaşmak istiyorsanız Sadeceon sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Sitede bir çok ödev ve proje hizmeti olduğu gibi profesyonel tasarım ve eğlencelik hizmetlere de ulaşabilirsiniz. Arduino proje ödevi yaptır linkinden siteye ulaşabilir, kaydınızı tamamlayarak siparişinizi oluşturabilirsiniz. Ödevinizi hızlı ve uygun fiyata yaptırma fırsatlarını kaçırmayın!