Mevcut kredinin tüm borcu bitmeden yeni bir kredi başvurusunda bulunmak birçok tüketicinin kullandığı bir yöntemdir. Peki, Kredi Kullanırken İkinci Kredi Çekilebilir Mi? Kredi Kullanırken İkinci Kredi Çekilebilir Mi?

Bankalardan kredi kullanırken ikinci bir kredi kullanımını talep etmeniz durumunda gerekli teminatları göstermeniz şartı ile ikinci krediyi kullanma hakkı sağlanmaktadır. Kullanılacak ikinci kredi vade ödemesi için gelir düzeyinizin yeterli seviyede olması gerekmektedir. Eğer ki kullanılacak ikinci kredi ve ilk kredinin vade ödemesi aylık gelirin yüzde 75 ini geçerse bankalar ipotek ya da ek gelir talep edecektir.

İkinci Kredi Kullanmak İçin İstenilen Teminatlar

• Kredi notunun yüksek olması

• Aylık gelir miktarının iki krediyi de ödeyebilecek seviyede olmalıdır

• Ek gelir beyanatı verilmesi

• İpotek altına alınabilecek mal varlığının olması ve beyan edilebilmesi

• Gerekli görülmesi durumunda kredi notu yüksek kefilin beyan edilmesi

• Gibi şartların sağlanması durumunda kredi kullanırken ikinci kredi çekilebilmektedir.

Kredi Kullanırken İkinci Krediyi Veren Bankalar:

Ziraat Bankası
Ziraat Bankası ikinci ihtiyaç kredisini kullanmak isteyen müşterilerine gerekli teminatların ve özellikle ipotek gösterilmesi durumunda uygun faiz oranları ile ikinci krediyi vermektedir.100.000 TL ye kadar ikinci krediyi veren banka48 ay vade ödemesi imkânı sağlamaktadır. Bankanın uygulamış olduğu faiz oranı ise yüzde 1,78 oranında olmaktadır. Banka kredi kullanımında 300 TL dosya masrafı almaktadır. Hayat sigortası zorunluluğu da bulunmaktadır.

Vakıf Bank
Vakıf Bank ev ya da taşıt ipotekli ikinci krediyi müşterilerine vermektedir.48 ay vade imkânı ile yüzde 1,79 faiz oranı uygulanmaktadır. Kredi ödemeleri tamamlanana dek ipotek kaldırılmayacaktır. Bankadan ikinci bir kredi kullanma durumunda banka 400 TL tutarında dosya masrafı almaktadır.

Halk Bankası
Halk Bankası ipotek karşılığında 75.000 TL ihtiyaç kredisi vermektedir.48 ay vade ödemesi ile yüzde 1,80 faiz oranı karşılığında ikinci krediyi çekmek isteyenler yararlanabilecektir. Kredi kullanırken ikinci kredi çekilebilir mi şeklinde merak edenlerin Halk Bankası faiz oranlarını incelemelerinde fayda vardır.

İNG Bank
Ev, arsa ve taşıt ipoteği durumunda ikinci krediyi kullanmak isteyenlere 80.000 TL kredi imkânı sağlayan banka faiz oranını yüzde 1,75 şeklinde belirlemiştir. Bankadan kredi kullanımında 350 TL dosya masrafı alınmaktadır. Vade ödemeleri boyunca ipotek kaldırılmayacaktır.

QNB Finans Bankası
50.000 TL ye kadar ikinci kredi imkânı sağlayan banka vade ödemelerini 48 ay olarak belirlemektedir. Bankanın uygulamış olduğu faiz oranı ise yüzde 1,69 şeklinde olmaktadır.