Sanal kart, kredi kartınızda bulunan limiti aktarabileceğiniz, kredi kartı gibi kullanılabilen, sanal kredi kartı olarak adlandırılabilir. Peki Sanal kart nasıl kullanılır? Sanal Kart Nedir, Nasıl Kullanılır?

Son yıllarda kredi kartı bilgilerinin çalınması ve istenmeyen harcamaların olması nedeni ile birçok kişi alışverişte kredi kartı bilgilerini paylaşmamaktadır. Bundan dolayı alternatif olarak görülen sanal kart kullanımı artış göstermektedir. Sanal kart bir nevi kredi kartı özelliği taşımaktadır. Kredi kartının geçerli olduğu her yerde geçerli olan sanal kart tek kullanımlık olması nedeni ile bilgilerin çalınması durumunda sizin belirlediğiniz limite kadar kullanılabildiğinden kaybınız oldukça az olacaktır. içindeki limitin bitmesi durumunda sanal kart devre dışı kalmaktadır. Bu durumda da istenilmeyen alışverişler de engellenmiş oluyor.

Sanal Kart Özellikleri
Kredi kartı özelliği taşımaktadır. İnternetten alışveriş yapılabilmektedir. Gerekli görülmesi halinde taksitli alışverişler de yapılabilir. Sanal kart, limiti bitmesi halinde kullanımı duracaktır. Bu da kartın çalınması halinde yasa dışı kullanımını engelleyecektir.

Sanal kart tekrar kullanılmak istenmesi durumunda, kredi kartından bakiye aktarımı yapılarak, kartın aktif hale getirilmesi imkânı sunmaktadır. Blokeli sanal kart olabileceği gibi sınırsız sanal kart olabilmektedir. Sanal karttan yapılan alışverişlerin hesap döküm özeti kredi kartına yansımaktadır.

Sanal kart kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Sanal kart kullanımında blokeli sistem kullanılmalıdır. Belli bir limit çerçevesinde kullanılan kartın çalınması halinde en fazla belirlenen limit kadar illegal yönden kullanım olacaktır. Kullanılacak miktar kadar yükleme yapılması oldukça önemlidir. Alışveriş için gerekli limit ne kadarsa kredi kartından sanal kart için o kadar bakiye transfer edilmelidir. “Yükle kullan “şeklinde olması sanal kartın çalınması halinde bakiyenin boş olmasını sağlar. Bu şekilde de kartı çalan ve illegal yoldan kullanmak isteyenler limit olmaması nedeni ile kartı kullanamamaklardır.

Sanal Karttan Nakit Para Kullanılabilir Mi?
Sanal kart online sistemde kullanılan bir kart olması nedeni ile herhangi bir şekilde nakit avans kullanımı olmamaktadır. Nakit avans şeklinde kullanmak isteyenler anlaşmalı olarak online sistem üzerinden bir ürün alabilirler ve o ürünün ücretini normal mevduat hesaplarına aktarılmasını isteyebilirler.

Sanal Kart İstenildiği Zaman Kapatılabilir Mi?
Sanal kart yükleme yapıldığı zaman kullanılan bir kart olması nedeni ile kullanımı bitmesi durumunda kapatılabilmektedir. Ayrıca sanal kart kullanımında herhangi bir komisyon olmamaktadır.