“Virman Yapmak” bu bankacılık terimini bir çok kez duymuşsunuzdur, peki nedir bu virman, nasıl yapılır. virman yapmak nedir?

Bankacılık sektörünün teknolojiyle buluşmasıyla birlikte hayatımızın her anında ulaşılabilir hale geldi ve bankaların fiziksel şubelerine uğramadan tüm işlemlerimizi yapabilir hale geldik. ”Virman Yapmak” bu bankacılık terimini bir çok kez duymuşsunuzdur. Peki nedir bu virman?

Virman, en kısa anlamıyla hesaplar arası para aktarma olarak tanımlanabilir. Kişinin kendi hesapları arasında farklı amaçlar için para aktarmasına virman denir.

Virman hangi durumlarda kullanılır?

Virman, kişinin aynı bankada farklı bir amaç için parasını hesapları arasında aktarmasıdır. Örneğin; vadeli hesaptan vadesiz hesaba para transferi, altın hesabından vadesiz hesaba para aktarımı, vadesiz hesaptan döviz hesabına para aktarmak… gibi işlemlere virman denilmektedir.

İnternet bankacılığı kullanılarak virman yapılır mı

İnternet bankacılığını kullanarak yapabileceğiniz işlemler arasında virman da bulunmaktadır. Bankanızın internet bankacılığı yardım menüsünden nasıl yapacağınız hakkında bilgi alabilir işlem arama kısmından aratarakta bulabilirsiniz.

ATM’den virman yapılır mı?

Günümüzde İnternet bankacılığında yapılabilen tüm işlemler ATM’ler aracılığıyla da yapılabilir hale geldi. ATM’ler den yapabileceğiniz işlemler arasında virman yani para aktarma işlemi yapılabiliyor.