Teknolojinin her geçen gün daha çok hayatımıza dokunmasıyla birlikte ödeme işlemleri de hayli değişti. Peki son günlerde daha sık duyduğumuz temassız ödeme nedir, nasıl kullanılır? hepsi ve daha fazlası yazımızda. virman yapmak nedir?

Hepimizin çok acelesi var artık, 24 saat bize yetmiyor, yemeğimizi hızlı yiyoruz, caddede sokakta hızlı adımlarla yürüyoruz, kısacası artık her şeyimiz çok hızlı olsun istiyoruz… ama markette, restaurantlarda hesap ödeme sırası yok mu, hiç de istediğimiz gibi hızlı olmuyor… diye söylenirken hayatımıza giren yeni bir kavram her şeyi değiştirdi. Temassız Ödeme…

Peki nedir bu temassız ödeme, artısı eksisi nelerdir birkaç başlıkta inceleyelim.

• Temassız Ödeme; ödeme aracı (kredi kartı vb.) ve POS cihazı arasında doğrudan temas (kartın cihaza takılması gibi) olmadan yapılan ödeme işlemidir.

• Kartınızı POS cihazınıza yaklaştırıyor sadece 1-2 saniye gibi kısa bir zamanda şifre vb. işlemler gerekmeden ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

• Temassız ödeme daha hızlı, daha teknolojik ve zamandan kazanç sağlayan bir ödeme yöntemidir.

• Temassız logosunu gördüğünüz her noktada, temassız özellikli kartlarınızla ödeme yapabilmektedir.

• Temassız ödemenin kullanıcılara olduğu gibi çalışanlara da birçok faydası bulunmaktadır. Kasa önünde yığılmalar bu hızlı ödeme biçimi sayesinde önlenmekte, kasa önünde sıranın çok olduğunu gören müşterilerin başka bir yeri tercih etmelerinin önüne geçilmekte ve müşterilerde ödemelerinin çok çabuk olmasından dolayı memnuniyet yaratmaktadır.

• Bankalar temassız ödemeleri belirledikleri adetlerle sınırlamışlardır. Belirlenen adetten fazla üst üste temassız ödeme yapılmak istenilmesi halinde, ödeme işleminin sizin tarafınızdan yapıldığını onaylayabilmek için şifre talep edilmektedir.

• Temassız ödeme teknik olarak, kartınızın üzerindeki çipte bulunan antenin, POS cihazı üzerindeki okuyucunun radyo frekansı dalgaları ile haberleşmesiyle ödeme gerçekleşir. Temassız ödeme teknolojisi aynı zamanda, NFC özellikli cihazlarla da ödeme yapabilme imkanı sunmaktadır.

• Temassız ödeme ile 90 TL’ye kadar olan ödemelerinizde kartın POS cihazına takılmasına ve şifre işlemlerine gerek kalmaksızın ödeme yapılabilmektedir.

• Kartınız üzerinde temassız logosu bulunmakta ise temassız ödemeden yararlanılabilmektedir.