Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırma sonucunda yayımlanan makale Dünyanın en güçlü dilleri sıralaması bulunmaktadır. Dünyanın En Güçlü Dilleri – Türkçe’nin Gücü

Küreselleşmenin de etkisiyle günümüzde artık insanlar çok farklı dillerin bir arada kullanıldığı toplumlarda bir arada yaşamaktadır. Toplumların birbiri ile iletişim halinde olmaları, kültürel ve sosyal paylaşımlarının sağlanması açısından dil önemli bir anlam ifade etmektedir. Pe ki bu kadar farklı dilin bulunduğu ve bir arada yaşamanın devam ettiği günümüzde en etkili ya da en güçlü dil hangisidir.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmada dilin; Coğrafya, Ekonomi, İletişim, Bilgi ve Medya Kullanımı, Diplomasi İlişkileri gibi alanlarda üstünlük ya da diğer bir deyişle fırsat yaratabileceği değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Gezegenimiz de bilindiği kadarıyla 6000’den fazla dil çeşidi bulunmaktadır. Bu dillerden 2000 tanesini yaklaşık 1000’er kişi ancak kullanmaktadır. Ve yine bu dillerin yarısı denilecek oranda dili sadece 10-15 kişi kullanmaktadır.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan listenin oluşturulmasında 20 farklı başlıkta değerlendirmeler yapılmıştır. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan bu liste, söz konusu dillerin güzelliğini ya da kültürlerin üstünlüğünü ifade etmemektedir.

Dünya Ekonomik Forumunun yayınladığı Dünyanın En Güçlü Dilleri Listesinde ilk sırada İngilizce yer almaktadır. İngilizcenin arkasından Çince diye bilinen Mandarin Dili gelmektedir. Çin dilinin arkasından Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Rusça gelmektedir. Listenin ilk 10 dil sıralamasında yer alan diğer diller ise sırasıyla Almanca, Japonca, Portekizce ve Hintçedir. Dünyanın en güçlü dilleri sıralamasında Türkçe 18. Sırada yer almaktadır.

İşte Dünyanın En Güçlü Dilleri:

Sıra Dil
1 ingilizce
2 mandalina
3 Fransızca
4 İspanyol
5 Arapça
6 Rusça
7 Almanca
8 Japonca
9 Portekizce
10 Hintçe
11 Kanton lehçesi
12 İtalyan
13 Flemenkçe
14 Malaya
15 Polonya
16 Koreli
17 Şanghay
18 Türkçe
19 Shanxinese
20 Hunnanese
21 Hokkien
22 Gan çince
23 Romen
24 Kuzey Min
25 Hakka